FairTradeGemeenten in actie tijdens de Week van de Fair Trade 2019

Het is een jaarlijkse traditie. Tijdens de Week Van de Fair Trade komen de FairTradeGemeenten in actie. Van eerlijke ontbijten tot heuse Fair Trade modeshows, alles kan. Van 2 tot 12 oktober 2019 staat heel België op zijn kop voor eerlijke handel. FairTradeGemeente wil jou ondersteunen om een leuke en zichtbare actie in je gemeente op poten te zetten. Daarom geven we je drie ideeën voor een actie mee waar we zelf enorm enthousiast van worden (jij hopelijk ook :)):

Klik hier om je voor één van de acties in te schrijven

  • Organiseer een afstudeerfeest want jouw gemeente haalt zijn diploma in de eerlijke handel

Het grote moment is daar. Jouw gemeente vulde de Fair-O-Meter in en krijgt nu zijn FairTradeRapport. Een moment om trots te zijn en een moment om naar de toekomst te kijken. Waartoe engageert jouw gemeente zich volgend jaar? Vraag aan je gemeentebestuur, de bevoegde schepen of aan de burgemeester of ze hun diploma in ontvangst willen nemen op het uitreikingsfeest. Vanuit FairTradeGemeente krijg je midden augustus het FairTradeRapport van jouw gemeente.

Klik hier als je een FairTrade-Afstudeer feest wil organiseren.

  • Publiceer de Fair-O-Meter score van je gemeente in de pers dankzij een keistraf persbericht.

Alle acties en inspanningen voor Eerlijke Handel verdienen het om gezien te worden. Vraag daarom aan je gemeente om een persbericht in te plannen tijdens De Week Van de Fair Trade. Zo krijgt de vrijwilligersgroep, de Wereldwinkel, de eerlijke school en het FairTradeGemeente-bestuur erkenning voor hun inspanningen voor eerlijke handel. Klik hier als je een persbericht laat versturen vanuit je gemeente. Dan krijg je vanuit FairTradeGemeente een voorzet voor het persbericht, met inhoud uit de Fair-O-Meter, de meest opvallende sterke punten en enkele verbeteringspunten voor eerlijke handel in jouw gemeente.

  • Is jouw gemeente al zo eerlijke als een Fairtrade banaan?

Landbouwers verdienen een eerlijke prijs voor hun producten. En de medewerkers van het gemeentehuis verdienen een eerlijke en gezonde snack. Daarom sturen we tijdens de week van de Fairtrade een doos Fairtrade bananen naar het gemeentehuis. De medewerkers van het gemeentehuis nemen een selfie met hun gezonde gele snack en posten deze op sociale media. Zin om het gemeentehuis zo eerlijk als een Fairtrade banaan te maken? Klik dan hier om de actie te organiseren.

  • Scholenactie Oxfam-Wereldwinkels: Bite To Fight

Van 2 tot 12 oktober 2019 tonen scholen dat strijden voor eerlijke handel leuk, activistisch, en zot kan zijn. En vooral: het strijden waard is! Vorig jaar namen zo’n 80.000 jongeren deel. Samen maken we wereldhandel eerlijker, hap na hap! 💥
Schrijf jouw school in & win prijzen:
Klik hier voor info en om in te schrijven: www.oxfamwereldwinkels.be/scholenactie

 

Hopelijk geven deze ideeën jou inspiratie voor eerlijke acties tijdens de week van de Fair Trade. Geef ons een seintje op info@fairtradegemeenten.be als je één of meerdere van de acties wil organiseren, dan krijg je van ons alle nodige info om verder te gaan. Klik hier om je in te schrijven voor een actie tijdens de week van de Fair Trade. 

Met vriendelijke groet,
Namens het FairTradeGemeente team,

Lothar