Vosselaar

begint
hier
Aankoopbeleid 13.48/25
Communicatie 19.88/25
Events 19.18/25
Middenveld 21/25
Totaal 74/100
11165 inwoners 30 vrijwilligers jaarlijkse Fair Trade events 2 Fair Trade producten in het bestuur 2 Fair Trade publicaties

Eerlijke handel begint in Vosselaar

Als gemeente willen wij onze inwoners een bredere kijk geven en bewust maken van grotere uitdagingen in de wereld. We willen aantonen aan de hand van onze eigen acties dat kleine lokale inspanningen een globale impact kunnen hebben. Hiermee dragen we vanuit Vosselaar ons steentje bij.

Ons straf Fair Trade verhaal

Een straf verhaal – daar moesten we nog even over nadenken. Maar dan eigenlijk ook weer niet te lang. Immers, ons straf verhaal staat op onze cartoon. Hierop prijkt Judith Hiwat, een straffe dame die zich tomeloos inzette in het grote verenigingsleven in de streek onder meer bij de Turnhoutse vereniging voor allochtone vrouwen, EVA. Met haar bekende kookkunsten en haar energieke aanpak wist ze iedereen te motiveren. Eerlijke handel lag haar nauw aan het hart en als lid van de Vosselaarse Oxfam-wereldwinkel was ze een graag geziene persoon in ons dorp. Bij elk eerlijk evenement stond zij achter het fornuis.

Helaas verloren we Judith veel te vroeg – maar ze blijft verder leven als onze Fairtradetrekkersvrouw die vol trots het Fairtradegemeenten-bordje neerpoot in onze Konijnenberg. Judith – een echt straf verhaal!