Tervuren

begint
hier
Aankoopbeleid 20.65/25
Communicatie 16.13/25
Events 21.13/25
Middenveld 21/25
Totaal 79/100
22411 inwoners 37 vrijwilligers jaarlijkse Fair Trade events 5 Fair Trade producten in het bestuur 2 Fair Trade publicaties

Eerlijke handel begint in Tervuren

Sinds de ondertekening van de Fair Trade resolutie in 2006 en de toekenning van het label FairTradeGemeente in 2012 kiest het gemeentebestuur samen met de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS), de trekkersgroep FairTradeGemeente en verschillende handelaars, horecazaken, ondernemingen, scholen en verenigingen voor eerlijke en duurzame productie en consumptie vanuit het Zuiden en van bij ons.
Via FairTradeGemeente wil het gemeentebestuur een bijdrage leveren om arme, kleinschalige producenten in het Zuiden meer kansen te bieden op een waardig bestaan en duurzame ontwikkeling. Dankzij het internationale keurmerk voor Fair Trade kunnen zij een eerlijke prijs ontvangen voor hun producten en in correcte sociaal-economische omstandigheden op een milieuvriendelijke wijze werken.
De gemeente promoot het bewustzijn rond Fair Trade via haar communicatiekanalen, initiatieven en aankopen en steunt tevens fairtrade-acties van de Oxfam Wereldwinkel, scholen en verenigingen.