Pepingen

begint
hier
Aankoopbeleid 11.55/25
Communicatie 19.5/25
Events 9.1/25
Middenveld 17.25/25
Totaal 57/100
4407 inwoners vrijwilligers jaarlijkse Fair Trade events 2 Fair Trade producten in het bestuur 2 Fair Trade publicaties

Eerlijke handel begint in Pepingen

Eerlijke handel en duurzame, lokale voeding stimuleren is de opzet van deze campagne. De hypercompetitieve wereldmarkt leidt er immers toe dat vele boeren in zowel binnen- als buitenland de eindjes steeds moeilijker aan elkaar kunnen knopen. Door een eerlijke prijs aan te bieden voor duurzame producten creëert fair trade de mogelijkheid om milieubewust aan landbouw te blijven doen zonder in deze wereldmarkt vol grote spelers te verdrinken.

Als Pajotse gemeente zeker en vast een herkenbare materie en aldus is onze affiniteit met het probleem niet ver gezocht. We dragen de titel van FairTradeGemeente met trots en blijven via een trekkersgroep lokale handelaren, scholen en organisaties aansporen en actief bijstaan in de verwezenlijking van acties rond fair trade en duurzame, lokale voeding. De gemeente verbindt er zich ook zelf toe om in hun dagelijkse werking zoveel mogelijk gebruik te maken van dergelijke producten en zal op gepaste tijdstippen berichten over geplande acties en evenementen.

Samen met Pepingen Solidair hoopt de gemeente Pepingen te evolueren naar een nog meer solidaire gemeente die, gedragen door de bevolking, over haar eigen grenzen kijkt en investeert in faire handel.