Oud-Turnhout

begint
hier
Aankoopbeleid 19.43/25
Communicatie 25/25
Events 25/25
Middenveld 18.75/25
Totaal 88/100
13.447 inwoners 12 vrijwilligers jaarlijkse Fair Trade events 5 Fair Trade producten in het bestuur 2 Fair Trade publicaties

Eerlijke handel begint in Oud-Turnhout

Oud-Turnhout vindt dat iedereen recht heeft op een eerlijk loon. Oud-Turnhout stelt hoge eisen aan de materialen en wil dat deze duurzaam worden gemaakt. Investeren in duurzame arbeid draagt bij tot het welzijn van iedereen, vlakbij en veraf. Men probeert als bestuur zoveel mogelijk lokale handelaars en ondernemers te contacteren om eerlijke handel te drijven.
Oud-Turnhout zet zich hierop in om zo de klimaatopwarming een halt toe te roepen. Door te kiezen voor lokale producten is de voedselkilometer een stuk kleiner, geeft minder CO2-uitstoot, minder fijn stof en draagt bij tot de lokale economie.
Als gemeente moeten we het voorbeeld geven aan onze burgers. Lokale handelaars, bio-boeren en een eerlijk prijs voor de producten uit het Zuiden zorgen ervoor dat we zowel zorg dragen voor de mensen, het milieu en de economie.
Samenwerken lokaal en mondiaal is werken aan duurzame partnerschappen

Ons straf Fair Trade verhaal

Gemeentelijke samenwerking met de stadsregio Turnhout.
FairTrade verhaal stopt niet aan de grenzen. Samen kunnen we meer burgers bereiken.

Jaarlijks worden er samen leuke initiatieven uitgewerkt. Zo werken we samen aan een FairTrade Picknick en hebben we al een kunstproject Artyfair en een literair project Fairl(y)tale uitgewerkt.

Samenwerken brengt mensen dichter bij elkaar.