Oostkamp

begint
hier
Aankoopbeleid 18.55/25
Communicatie 20.63/25
Events 5.2/25
Middenveld 15.75/25
Totaal 60/100

Wil je het fairtradeverhaal van jouw gemeente vertellen? En er mee voor zorgen dat jouw gemeente goed scoort op de Fair-O-Meter? Klik dan op ‘login’ rechts bovenaan en ga aan de slag met de Fair-O-Meter enquête. Eens de enquête ingevuld is, zie je hierboven jouw voorlopige score. Deze zijn een goede indicator voor jouw finale score die je van ons krijgt in de loop van juni.

23.690 inwoners 196 vrijwilligers jaarlijkse Fair Trade events 5 Fair Trade producten in het bestuur 2 Fair Trade publicaties

Eerlijke handel begint in Oostkamp

De gemeente Oostkamp wil haar voorbeeldrol opnemen. Zij ondertekende de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's). Hierbij wil zij maximaal inzetten op de korte keten met lokale producten. Heel wat producten dienen echter van verder af te komen zoals koffie, thee, chocolade, bananen, heel wat kledij die gemaakt wordt, etc. Hierbij dient er over gewaakt te worden dat de arbeidsvoorwaarden en de prijs die de lokale handelaars krijgen eerlijk zijn.

Ons straf Fair Trade verhaal

Eric Vandevannet is helemaal verkocht aan bio en Fair Trade. En hij is een man met een visie. Bij de jaarlijkse parochianenkoers in Hertsberge viel hij extra op door als Fair Trade banaan mee te fietsen. Hij heeft alle ronden meegereden, en toen hij ter hoogte van de Rode Kruispost zogezegd neerviel met de fiets, speelde de commentator daar goed op in. Hij maakte toen zeker een statement en zorgde voor aandacht voor Fair Trade!