Merelbeke

begint
hier
Aankoopbeleid 19.25/25
Communicatie 18/25
Events 11.7/25
Middenveld 7.5/25
Totaal 56/100

Wil je het fairtradeverhaal van jouw gemeente vertellen? En er mee voor zorgen dat jouw gemeente goed scoort op de Fair-O-Meter? Klik dan op ‘login’ rechts bovenaan en ga aan de slag met de Fair-O-Meter enquête. Eens de enquête ingevuld is, zie je hierboven jouw voorlopige score. Deze zijn een goede indicator voor jouw finale score die je van ons krijgt in de loop van juni.

24900 inwoners 25 vrijwilligers jaarlijkse Fair Trade events 4 Fair Trade producten in het bestuur 2 Fair Trade publicaties

Eerlijke handel begint in Merelbeke

Sinds 2010 mag Merelbeke zich met trots een fairtradegemeente noemen.
Merelbeke wil als fairtradegemeente een steentje bijdragen aan een waardig bestaan voor de boeren in het Zuiden alsook voor duurzame ontwikkeling in Merelbeke.

Het gemeentebestuur kiest er bewust voor om fairtradeproducten zoals koffie, fruitsap en wijn aan te kopen en aan te bieden op de gemeentelijke diensten en tijdens vergaderingen. Daarnaast probeert de gemeente een doorgedreven duurzaam aankoopbeleid op te zetten. De komende jaar willen we deze lijn verder doorzetten en hierover actief communiceren. Zo nemen we op een actieve manier onze voorbeeldrol op.