Malle

begint
hier
Aankoopbeleid 16.28/25
Communicatie 25/25
Events 25/25
Middenveld 24.75/25
Totaal 91/100
15300 inwoners 20 vrijwilligers jaarlijkse Fair Trade events 4 Fair Trade producten in het bestuur 2 Fair Trade publicaties

Eerlijke handel begint in Malle

Gemeente Malle vindt het belangrijk om zich samen met lokale verenigingen en initiatieven te engageren rond SDG's en fairtrade.

Het gemeentebestuur, de mondiale raad, de trekkersgroep FairTradeGemeente en de lokale handelaars en verenigingen van Malle zetten zich al sinds 2006 in voor fairtradegemeente. Op 13 juli 2006 kreeg Malle de titel van fairtradegemeente uitgereikt.

Malle hecht belang aan eerlijke handel en zet zich binnen de gemeentegrenzen in voor dit thema. Vanuit de mondiale raad werd een werkgroep samengesteld die ervoor zorgt dat het concept fairtradegemeente in al zijn aspecten onder de aandacht blijft.

Het gemeentebestuur maakt er een zaak van om fairtradeproducten te gebruiken en promoot deze bij diverse evenementen. Het gemeentebestuur koopt ook al jaren o.a. fairtradekoffie, -thee en -wijn. We hanteren een aankoopbeleid rond werkkledij: deze draagt steeds het label van de schone kleren campagne.