Maldegem

begint
hier
Aankoopbeleid 21/25
Communicatie 18.38/25
Events 25/25
Middenveld 21.75/25
Totaal 86/100
22.000 inwoners 30 vrijwilligers jaarlijkse Fair Trade events Fair Trade producten in het bestuur 1.5 Fair Trade publicaties

Eerlijke handel begint in Maldegem

- Het gemeentebestuur vindt het belangrijk om duurzame keuzes te maken bij het aankoopbeleid. Hierbij wordt rekening gehouden met economisch duurzame ontwikkeling voor bedrijven, voor een sociaal duurzame ontwikkeling en respect voor het milieu (nieuwste technieken en energie).
- Het gemeentestuur wil als overheid een voorbeeldfunctie vervullen in de maatschappij en kiest zoveel mogelijk voor producten die beantwoorden aan de hoogst mogelijk standaarden op het vlak van duurzaamheid.
- Fair Trade draagt bij tot de verwezenlijking van een aantal fundamentele maatschappelijke objectieven, zoals de strijd tegen armoede en de bevordering van een duurzame economische en sociale ontwikkeling in ontwikkelingslanden.
- Het gemeentebestuur vindt het betalen van een minimumprijs belangrijk; dit stelt de producenten in staat de kosten voor duurzame productie te dekken.
- Het gemeentebestuur vindt langetermijnhandelsrelaties belangrijk.
- Het gemeentebestuur houdt eraan de bevolking te informeren over eerlijke handel.
- Het gemeentebestuur wil de bevolking bewust maken om duurzame, eerlijke en fair trade producten aan te kopen
- Vandaag wordt niet meer gesproken over het rijke Noorden dat het arme Zuiden, maar over mondiale
uitdagingen die een mondiale oplossing nodig hebben. Landbouwers wereldwijd staan onder druk door te lage en volatiele prijzen. Dat is de realiteit voor landbouwers in het globale zuiden en ook voor landbouwers van bij ons. Het
gaat met andere woorden over een mondiale uitdaging, maar het gemeentebestuur schaart zich hierachter.

Ons straf Fair Trade verhaal

Eetbaar park : In het gemeentelijk park worden door vrijwilligers groenten en fruit (plukplanten, ajuin, pompoen, kruiden….) geteeld die kunnen geplukt worden door de bevolking.