Lokeren

begint
hier
Aankoopbeleid 14.53/25
Communicatie 17.25/25
Events 24.05/25
Middenveld 20.25/25
Totaal 76/100
41.000 inwoners 30 vrijwilligers jaarlijkse Fair Trade events 3 Fair Trade producten in het bestuur 2 Fair Trade publicaties

Eerlijke handel begint in Lokeren

uit Advies GROS n.a.v. het meerjarenplan van de stad:
“Arme landen kunnen zich pas ontwikkelen wanneer de ‘Westerlingen’ een correcte vergoeding betalen aan de mensen die voor hen werken” (Hubert Binon, recent lid van de GROS, met jarenlange ervaring in het Zuiden). Dit is de belangrijkste reden om te kiezen voor fairtrade en dit willen we graag verspreiden in Lokeren met onze komende acties, in de week van de Fairtrade (oktober) (Viering 40j Wereldwinkel, Biofairtradeontbijt, Inhuldiging nieuwe panelen CC rond Eerlijke Kledij) (augustus 2019)

Ons straf Fair Trade verhaal

Op 16 maart 2016 hielden we de slotdag van onze actie ‘Heerlijk Handelen’ met Lokerse scholen. Lagere en middelbare scholieren brachten eigen creatief werk met toneel, spel, powerpointpresentaties, filmpjes met straatinterviews, quiz, enz. rond het thema “hoe promoot je fairtrade?”  De acts werden voorbereid in de klas en gebracht op het podium in de fuifzaal van de stad. Het was een geweldige dag, de jury stond verbaasd over de creativiteit van de jongeren en over hun betrokkenheid op het thema. Hun verontwaardiging waarom er niet méér fairtrade gekocht wordt, was duidelijk voelbaar. Na deze slotdag was de trekkersgroep helemaal uitgeteld, maar tevreden over het resultaat!