Lint

begint
hier
Aankoopbeleid 19.95/25
Communicatie 25/25
Events 16.25/25
Middenveld 16.5/25
Totaal 78/100

Wil je het fairtradeverhaal van jouw gemeente vertellen? En er mee voor zorgen dat jouw gemeente goed scoort op de Fair-O-Meter? Klik dan op ‘login’ rechts bovenaan en ga aan de slag met de Fair-O-Meter enquête. Eens de enquête ingevuld is, zie je hierboven jouw voorlopige score. Deze zijn een goede indicator voor jouw finale score die je van ons krijgt in de loop van juni.

8787 inwoners 15 vrijwilligers jaarlijkse Fair Trade events 3 Fair Trade producten in het bestuur 2 Fair Trade publicaties

Eerlijke handel begint in Lint

Het lokaal bestuur wil haar bewoners in het algemeen en specifiek de kinderen bewust maken over het belang van eerlijke handel. Door zelf een voorbeeldfunctie op te nemen, willen we sensibiliserend werken: het is belangrijk om ook als kleine gemeente een solidaire ruime blik op de wereld te hebben, met oog voor duurzaamheid een eerlijke handel. Door als bestuur fair trade en duurzaamheid in the picture te zetten, proberen we daadkrachtig onze visie uit te dragen.
Hiervoor zetten we ook ons netwerk in. Dankzij het brede draagvlak (medewerking van verschillende organisatie een verenigingen) bereiken we een belangrijk deel van de inwoners.

Ons straf Fair Trade verhaal

De vierdeklassers van de drie Lintse scholen bezoeken jaarlijks het magazijntje van de plaatselijke Wereldwinkel.
De kinderen krijgen eerst uitleg over eerlijke handel.
Daarna kunnen ze zelf aan de slag om alles klaar te zetten voor de maandelijkse verdeelronde.
Ze zijn vaak zo enthousiast dat ze vragen of ze er mogen komen werken.