Lievegem

begint
hier
Aankoopbeleid 11.03/25
Communicatie 13.13/25
Events 20.8/25
Middenveld 23.25/25
Totaal 68/100

Wil je het fairtradeverhaal van jouw gemeente vertellen? En er mee voor zorgen dat jouw gemeente goed scoort op de Fair-O-Meter? Klik dan op ‘login’ rechts bovenaan en ga aan de slag met de Fair-O-Meter enquête. Eens de enquête ingevuld is, zie je hierboven jouw voorlopige score. Deze zijn een goede indicator voor jouw finale score die je van ons krijgt in de loop van juni.

30 vrijwilligers jaarlijkse Fair Trade events 3 Fair Trade producten in het bestuur 2 Fair Trade publicaties

Eerlijke handel begint in Lievegem

Als FairtradeGemeente Lievegem willen we de schakel tussen landbouwers en consumenten versterken, zodat er een eerlijke handel kan ontstaan met eerlijke prijzen voor landbouwers hier en in het Zuiden. Als lokaal bestuur kunnen we hierin een belangrijke rol spelen, we zetten mee onze schouders achter de fairtradetrekkersgroep, we denken samen na over leuke initiatieven en activiteiten, zoals een LEF-fietstoer langs lokale ecologische en fairtrade fietsstopplaatsen, of het organiseren van een filmvoorstelling True Cost over fair fashion, ingeleid door Just Hazel, ... We ondersteunen zoveel als mogelijk de initiatieven van de Wereldwinkelwerking in Lievegem,  en faciliteren waar mogelijk zodat fairtrade in de kijker komt bij de bevolking. We vinden het ook belangrijk om onze voorbeeldfunctie uit te dragen door fairtradeproducten in onze interne werking op te nemen, en een jaarlijkse fairtrade-actie naar de personeelsleden te organiseren.

Ons straf Fair Trade verhaal

Op 3 juni organiseerden we in samenwerking met Korte Keten Meetjesland een LEF-fietstoer langs allemaal leuke lokale, ecologische en fairtrade initiatieven, bij iedere stopplaats waren een workshops, standjes, heel wat info en proevertjes. Het was een geslaagde dag met heel wat opkomst!

Op 8 december 2019 organiseren we Fairtrade Geschenken-Beurs met een mix  van standjes, producten, workshops, vormingsmomenten, … over fairtrade, korte keten, lokale, duurzame initatieven, bewust verbruiken, Zero Waste. Er zullen kookworkshops ‘Restjesredders’ doorgaan, Repair-café, Kringloopwinkels stellen we in de kijker. Ondergedompeld in een gezellige kerstsfeer kan je genieten van de wereldwinkelbar, eco-hapjes, broodjes, snacks, en vooral kerstshoppen met een hart voor onze planeet, onze lokale boeren en voor de wereld! Meer info op onze website.