Kuurne

begint
hier
Aankoopbeleid 12.08/25
Communicatie 20.25/25
Events 14.63/25
Middenveld 18.75/25
Totaal 66/100

Wil je het fairtradeverhaal van jouw gemeente vertellen? En er mee voor zorgen dat jouw gemeente goed scoort op de Fair-O-Meter? Klik dan op ‘login’ rechts bovenaan en ga aan de slag met de Fair-O-Meter enquête. Eens de enquête ingevuld is, zie je hierboven jouw voorlopige score. Deze zijn een goede indicator voor jouw finale score die je van ons krijgt in de loop van juni.

17000 inwoners 25 vrijwilligers jaarlijkse Fair Trade events 2 Fair Trade producten in het bestuur 2 Fair Trade publicaties

Eerlijke handel begint in Kuurne

Ons straf Fair Trade verhaal

Het verhaal van De Drie Wijzen, de unieke samenwerking tussen Oxfam Wereldwinkel en Ubuntux8K en Comforte is zeker een “straf” verhaal. De combinatie van een wereldwinkel met een cafetaria waar personen met een beperking werken en met een strijkwinkel waar er tewerkstelling is door sociale economie is heel mooi. Lees ook het artikel in Fair magazine hierover. Sterk is ook de verbondenheid met het lokale gemeentelijke leven. En iedere vrijwilliger vindt ergens wel in één van de drie werkgroepen zijn gading.