Koekelare

begint
hier
Aankoopbeleid 14.18/25
Communicatie 4.5/25
Events 4.55/25
Middenveld 12/25
Totaal 35/100
8800 inwoners 5 vrijwilligers jaarlijkse Fair Trade events 5 Fair Trade producten in het bestuur 0 Fair Trade publicaties

Eerlijke handel begint in Koekelare

Als lokaal bestuur onderschrijven we de Agenda 2030, de duurzaamheidsagenda van de Verenigde Naties en de 17 concrete ontwikkelingsdoelstellingen die daarin vervat zijn.

We overleggen geregeld met het middenveld.

De gemeente behoudt een apart budget voor ontwikkelingssamenwerking voor de ondersteuning van projecten in het Zuiden die gedragen worden door geëngageerde inwoners en om lokale organisaties te ondersteunen die zich inzetten voor duurzame ontwikkeling wereldwijd.

We sensibiliseren onze inwoners over internationale onrechtvaardigheid en het belang van duurzame ontwikkeling, onder andere via de Roepsteen, filmvoorstellingen, tentoonstellingen, educatieve pakketten of spellen.

Als gemeente werken we aan onze eigen ecologische impact op de rest van de wereld. We nemen ons energieverbruik nauwgezet onder de loep. We leveren verdere inspanningen om de CO2-uitstoot te reduceren. Er dienen verdere inspanningen geleverd te worden om de bevolking te motiveren om de afvalberg op zich te verminderen.

We gaan zoveel mogelijk voor een duurzaam aankoopbeleid. Koekelare verkreeg het fair-trade label en daarin kunnen nog enkele stappen gezet worden. We dragen daarbij ons steentje bij aan een waardig bestaan voor de kleine boer in het Zuiden en de duurzame producten in het Noorden. We maken onze inwoners warm voor het verhaal achter Fair Trade en lokale, duurzame producten.