Kasterlee

begint
hier
Aankoopbeleid 22.4/25
Communicatie 24.75/25
Events 23.4/25
Middenveld 20.25/25
Totaal 91/100

Wil je het fairtradeverhaal van jouw gemeente vertellen? En er mee voor zorgen dat jouw gemeente goed scoort op de Fair-O-Meter? Klik dan op ‘login’ rechts bovenaan en ga aan de slag met de Fair-O-Meter enquête. Eens de enquête ingevuld is, zie je hierboven jouw voorlopige score. Deze zijn een goede indicator voor jouw finale score die je van ons krijgt in de loop van juni.

18600 inwoners 85 vrijwilligers jaarlijkse Fair Trade events 6 Fair Trade producten in het bestuur 2 Fair Trade publicaties

Eerlijke handel begint in Kasterlee

Eerlijke handel is een belangrijk basisbeginsel om een positieve evolutie te bewerkstelligen naar de realisatie van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties.
Als gemeente willen we hiertoe bijdragen door initiatieven gericht op eerlijke handel en lokale duurzame producten structureel te ondersteunen en actief mee te werken aan een eerlijke verloning voor producenten van duurzame en eerlijke producten. We doen dit onder meer binnen het gemeentelijk aankoopbeleid, ondersteuning van initiatieven rond eerlijke handel en duurzame lokale producten, integratie van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen in alle aspecten van het beleid, organisatie van de Boerenmarkt, sensibilisatie en financiële ondersteuning van projecten.

Ons straf Fair Trade verhaal

De unieke werking van de Oxfam Wereldwinkel in Kasterlee met stuk voor stuk enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers met Diane als katalysator van het geheel