Heist-Op-Den-berg

begint
hier
Aankoopbeleid 12.95/25
Communicatie 18.75/25
Events 11.05/25
Middenveld 21/25
Totaal 64/100
42.732 inwoners 24 vrijwilligers jaarlijkse Fair Trade events 2 Fair Trade producten in het bestuur 2 Fair Trade publicaties

Eerlijke handel begint in Heist-Op-Den-berg

Heist-op-den-Berg zet in op eerlijke handel, omdat we het belangrijk vinden om te tonen dat ‘Handel met Respect’, die een eerlijke prijs garandeert voor producenten en arbeiders (vooral in het Zuiden), mogelijk is. Bovendien ontvangen deze extra professionele en financiële ondersteuning waardoor ze duurzaam kunnen investeren in hun eigen toekomst.
Door als gemeente fairtradeproducten aan te kopen, zorgen we voor meer omzet voor de producent. Door hierover te informeren en te communiceren naar zowel de bevolking, het gemeentepersoneel en lokale handelaars, hopen we dat meer mensen de keuze voor eerlijke handel zullen maken.
Heist-op-den-Berg wenst duurzame productie- en consumptiepatronen te bevorderen. Een ethisch aankoopbeleid (fair trade, Schone Kleren, ...) dat een menswaardig inkomen garandeert voor zowel de producent in het Zuiden als lokaal, en het voornemen om ook werk te maken van ethisch beleggen, dragen hieraan bij.