Hamme

begint
hier
Aankoopbeleid 11.73/25
Communicatie 16.5/25
Events 23.08/25
Middenveld 15/25
Totaal 66/100
24829 inwoners 15 vrijwilligers jaarlijkse Fair Trade events 5 Fair Trade producten in het bestuur 1.5 Fair Trade publicaties

Eerlijke handel begint in Hamme

Het gemeentebestuur heeft een voorbeeldfunctie inzake eerlijke handel en doet inspanningen om in zijn aankoopbeleid zoveel als mogelijk rekening te houden met 'eerlijke' handel. Via een duurzaam aankoopbeleid gebruikt de gemeente zijn koopkracht en invloed in de relaties met leveranciers en klanten om de maatschappelijke en milieuprestaties van de gehele keten van producten te verbeteren. Waarborgen betreffende duurzaamheidscriteria worden geïntegreerd in het selectie/aanbestedingsproces van mogelijke leveranciers.
Door lokaal te kopen stimuleer je de leefbaarheid en de dynamiek in de gemeente. Lokale handelaars geven zuurstof aan de gemeente en ondersteunen het plaatselijke verenigingsleven.
Ijveren voor Fairtrade is ijveren voor ecologisch verantwoorde alternatieven, duurzame en seizoensgebonden producten, mensenrechten, korte keten handel, eerlijke prijzen, enz … en op gemeentelijk vlak de mensen informeren van deze problematiek.

Ons straf Fair Trade verhaal

  1. Duizend liter FT-soep verkocht:

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180405_03447543

 

 

2.  Met ‘mensen in armoede’ – overgebleven aardappelen rooien op veld van lokale boeren om te verdelen in de voedselbank.  (zie foto). Mooie actie waar de ‘armen’ van hier en de lokale boeren een mooi compromis vonden om voedseloverschotten toch te gebruiken … voor diegenen die het hier goed kunnen gebruiken.