Halle

begint
hier
Aankoopbeleid 18.38/25
Communicatie 25/25
Events 25/25
Middenveld 18.75/25
Totaal 87/100
39076 inwoners 30 vrijwilligers jaarlijkse Fair Trade events 6 Fair Trade producten in het bestuur 2 Fair Trade publicaties

Eerlijke handel begint in Halle

Halle is erkend als FairTradeGemeente en zet zijn schouders onder fairtrade en lokale duurzame producten. We kiezen bewust voor eerlijke en heerlijke producten in het Zuiden. Op deze manier krijgen de boeren ter plaatse loon naar werken en dragen we bij aan de klimaatproblematiek.
In fairtrade krijgen ook onze eigen bio- en streekproducten een plaats. Voor kleinere aankopen kiezen we bewust voor korte keten en erkende kwaliteitslabels.
Werken aan eerlijke handel is echter meer dan enkel kopen van fairtrade producten. Het is een weloverwogen keuze om voor elk product of dienst even stil te staan bij de weg die het product aflegt en af te wegen dat er voldoende respect is voor mens, dier, planeet. We hanteren hiervoor volgende pijlers bij ons aankoopbeleid: 'biologisch, duurzaam, eerlijke handel en streek' en omschrijven deze in overheidsopdrachten.
Door zelf het goede voorbeeld te geven, willen we de inwoners van Halle stimuleren om te kopen bij wie werkt aan een fijnere wereld, waarin economie, mens en milieu in evenwicht zijn en hopen we dus dat ze op termijn gewonnen zijn voor fairtrade en een duurzame manier van leven.