Edegem

begint
hier
Aankoopbeleid 12.95/25
Communicatie 18.38/25
Events 19.5/25
Middenveld 21/25
Totaal 72/100

Wil je het fairtradeverhaal van jouw gemeente vertellen? En er mee voor zorgen dat jouw gemeente goed scoort op de Fair-O-Meter? Klik dan op ‘login’ rechts bovenaan en ga aan de slag met de Fair-O-Meter enquête. Eens de enquête ingevuld is, zie je hierboven jouw voorlopige score. Deze zijn een goede indicator voor jouw finale score die je van ons krijgt in de loop van juni.

22000 inwoners 5 vrijwilligers jaarlijkse Fair Trade events 5 Fair Trade producten in het bestuur 1 Fair Trade publicaties

Eerlijke handel begint in Edegem

Edegem heeft een lange en mooie traditie in internationale solidariteit. Als eerste gemeente van de zuidrand omarmde zij dan ook de visie van FairTradeGemeente. De gemeente wil graag pioniers ondersteunen en een duurzaam eerlijk beleid stimuleren, zowel bij haar werknemers, partners als bij haar inwoners. Al die inspanningen passen in het kader van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde naties (SDGs). Edegem is SDG-pilootgemeente in een traject bij de Vereniging van Vlaamse Steden en en Gemeenten.

Ons straf Fair Trade verhaal

Samen met de Politiezone HEKLA werd een ludieke en laagdrempelige actie opgezet om zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met fairtradeproducten. Tijdens de Week van de Fair Trade kregen doordeweekse politiecontroles een Fair Tradetintje. In de aanloop naar deze week werden (promo-)filmpjes met politiezone HEKLA in de hoofdrol verspreid om het gebruik van Fairtradeproducten in de verf te zetten. Een subsidie van BTC (Belgische Technische Coöperatie) maakte dit mogelijk. De filmpjes kan je op youtube vinden met de zoektermen ‘Edegem Hekla FairTrade’.