Deinze

begint
hier
Aankoopbeleid 14.7/25
Communicatie 16.88/25
Events 22.1/25
Middenveld 21.75/25
Totaal 75/100
43000 inwoners 12 vrijwilligers jaarlijkse Fair Trade events 5 Fair Trade producten in het bestuur 2 Fair Trade publicaties

Eerlijke handel begint in Deinze

Als FairtradeGemeente willen we de schakel tussen landbouwers en consumenten versterken, zodat er een eerlijke handel kan ontstaan met eerlijke prijzen voor landbouwers hier en in het Zuiden.
Als lokaal bestuur kunnen we hierin een belangrijke rol spelen, we zetten mee onze schouders achter de fairtradetrekkersgroep, we denken samen na over leuke initiatieven en activiteiten, zoals een LEF-fietstoer langs lokale ecologische en fairtrade fietsstopplaatsen, of fairtrade kookactiviteiten, ... We ondersteunen, helpen mee organiseren en faciliteren waar mogelijk zodat fairtrade in de kijker komt bij de bevolking. We vinden het ook belangrijk om onze voorbeeldfunctie uit te dragen door fairtradeproducten in onze interne werking op te nemen, en een jaarlijkse fairtrade-actie naar de personeelsleden te organiseren.

Ons straf Fair Trade verhaal

Op 3 juni organiseerden we in samenwerking met Korte Keten Meetjesland een LEF-fietstoer langs allemaal leuke lokale, ecologische en fairtrade initiatieven, bij iedere stopplaats waren een workshops, standjes, heel wat info en proevertjes. Het was een geslaagde dag met heel wat opkomst! De moeite waard om ook in 2019 Fietsers met LEF uit te nodigen voor een nieuwe fietstoer! Die gaat door op autoloze zondag 22 september 2019. Iedereen met goesting en LEF is alvast vanharte welkom! Meer info op onze website Stad Deinze of de UitKalender.