Bornem

begint
hier
Aankoopbeleid 13.48/25
Communicatie 16.88/25
Events 16.9/25
Middenveld 19.5/25
Totaal 67/100
21186 inwoners 15 vrijwilligers jaarlijkse Fair Trade events 4 Fair Trade producten in het bestuur 1 Fair Trade publicaties

Eerlijke handel begint in Bornem

Bornem onderschrijft de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen en besteed aandacht aan eerlijke en duurzame handel.
Zo willen zij bijdragen aan een rechtvaardige, eerlijkere wereld voor iedereen waar iedere producent een eerlijke prijs krijgt en producten op een duurzame manier vervaardigd worden.

Het gemeentebestuur geeft het goede voorbeeld door Fairtrade koffie en thee te schenken op de verschillende diensten en door Fairtrade- en duurzame producten te gebruiken bij gemeentelijke activiteiten.
Bovendien informeert en stimuleert Bornem horeca en handelaars om Fairtrade producten en producten uit lokale, duurzame handel aan te bieden.

Ons straf Fair Trade verhaal

Bornem gaat verder dan het aankopen van Fairtrade koffie en thee voor de gemeentelijke diensten.

Sinds 2015 wordt de werkkledij voor de uitvoeringsdienst en de bodes aangekocht bij ACP. Bornem kiest samen met hen voor duurzame schone kleren en het gebruik van milieuvriendelijke producten. Ecologie en ethiek vinden elkaar hier.

Zin in nog meer Fairtrade inspiratie?

De Fair Trade Ecocyclo brengt je langs (h)eerlijke inspiratiepunten in Bornem en Sint-Amands. Op deze fietstocht vind je nog meerdere locaties met een link naar Fairtrade en lokale, duurzame voeding: https://issuu.com/provincieantwerpen/docs/bornem_st_amands