Begijnendijk

begint
hier
Aankoopbeleid 12.6/25
Communicatie 12.75/25
Events 15.28/25
Middenveld 11.25/25
Totaal 52/100
10100 inwoners 25 vrijwilligers jaarlijkse Fair Trade events 2 Fair Trade producten in het bestuur 2 Fair Trade publicaties

Eerlijke handel begint in Begijnendijk

Eerlijke handel staat centraal in het gemeentelijk beleid.
Bij diverse events (nieuwjaarsreceptie, dag van de nieuwe inwoner, …) worden deze producten gepromoot. Onder impuls van de lokale GRIS gaan er ook GRIS-cafés door waarin eerlijke handel centraal staat.
Eerlijke handel is zowel belangrijk voor producenten in het Zuiden als hier bij ons. Een faire vergoeding voor geleverde inspanningen - loon naar werken - en met de zekerheid dat minimumprijzen worden gegarandeerd, zorgt voor zekerheid bij de producenten.

Eerlijke handel gaat ook hand in hand met het bio-verhaal. Ook hier staat de gemeente achter. Omdat aandacht voor klimaat onlosmakelijk verbonden is met een bredere visie op het economisch model dat we voorstaan.

Ons straf Fair Trade verhaal

De gemeente was de laatste jaren vaak een partner voor het bekomen van subsidies via het BTC.   Deze acties waren zo succesvol in de scholen dat ze bij deze leerlingen een bewustzijn creëerden rond eerlijke handel die echt wel exemplarisch is.

De logo’s, het verhaal achter de logo’s, het directe contact met de lokale WW – Het heeft zijn vruchten afgeworpen en kinderen maken hun ouders attent op het belang van eerlijke handel.  Het heeft bovendien zeker een boost gegeven aan de verkoop van fair trade producten in onze gemeenten.